1BUV Global News No Ads or Trackers
No Ads or Trackers
Designers selected for new Shenzhen Natural History Museum project

Designers selected for new Shenzhen Natural History Museum project

B+H Architects, 3XN Architects and Zhubo Design have been selected to design the new Shenzhen Natural History Museum. The team beat out over 70 proposals from around the world in an international competition. For the bidding state, 15 teams were selected, representing 18 different countries from throughout North America, Asia and Europe.

Continue reading below

Our Featured Videos

China’s new Shenzhen Natural History Museum will be the first large-scale, comprehensive natural museum in Southern China and is set to become one of Shenzhen’s “Ten Cultural Facilities of the New Era” once complete. The site is located next to Yanzi Lake in Shenhen’s Pingshan District, a picturesque spot for a world-class natural science museum. The museum will be dedicated to advocating for science in the area, interpreting laws of natural evolution and showcasing the region’s geography and ecology in a global perspective.

Related: Fram Museum extension is dedicated to environmental education

rendering of large white building near wetlands

B+H Architects, 3XN and Zhubo Design’s winning design scheme, called Delta, imagines a 42,000-square-meter facility that rises from the river delta with an accessible green rooftop and an adjoining public park. The park and green roof are meant to provide a welcoming invitation to both residents and visitors while highlighting the museum’s organic geometries.

rendering of people looking at exhibits inside a museum

“This building captures the unique atmosphere of a riverfront site and finds the timeless property of water as a concept,” said Yvonne Farrell, Pritzker Architecture Prize laureate and contest judge. “The connection between function, site, concept, structure, material and space is very clear.” Each turn of the structure helps frame a distinct view over the park and nearby hills from viewing terraces along the roof, mimicking a river stream finding its shape in balance with the land.

aerial rendering of massive, curving white building with a city skyline on the horizon behind the white building

The museum will maximize access to the public park network and lush green areas, allowing residents and visitors to connect with nature and stay active through activities like early morning jogs and evening strolls. The pathways lead guests into a cave-like passageway that connects to the museum lobby, surrounded by multiple cafes and other public areas to centralize the building.

+ 3XN Architects

+ B+H Architects

+ Zhubo Design

Images via 3XN Architects

Source link

Leave a comment

Your email address will not be published.

1BUV Global News